آخرین مطالب

علت و روش درمان شوره ابرو و مژه

علت و روش درمان شوره ابرو و مژه

علائم شوره ابرو

سوال بسیاری از افراد این است که چه افرادی دچار شوره ابرو می‌شوند؟ و علائم شوره ابرو در افراد چگونه است؟ شوره ابرو شبیه به شوره سر بوده با این تفاوت که پوست زیر ابرو و نواحی اطراف آن را درگیر خود می‌کند. برخی تحقیقات نشان داده‌اند که شوره سر ممکن است تا ۵۰ درصد از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار دهد. یک فرد ممکن است پوسته‌های سفید، خاکستری یا زرد رنگ را زیر و یا اطراف ابروهای خود مشاهده کند. همچنین ممکن است این ناحیه برافروخته یا ملتهب شده باشد و فرد را دچار احساس خارش کند.

علت شوره ابرو

بسیاری از افرادی که دائماً دچار شوره ابرو می‌شوند، به دنبال یافتن علت دقیق ابتلا به شوره ابرو نیز هستند. آن‌ها سعی دارند تا با دانستن علت شوره ابرو، یا از آن پیشگیری کنند و یا به دنبال راهی برای درمان به موقع باشند. به همین علت ماهم در این قسمت کمی درباره علت شوره ابرو و مژه صحبت کرده‌ایم:

درماتیت سبورئیک

درماتیت سبورئیک شکل التهابی شایع شوره سر است که در نوزادان، این وضعیت را کلاهک گهواره‌ای نامیده‌اند. این بیماری باعث می‌شود که پوست چرب و تحریک شده، دانه‌های سفیدی را در ابروها و سایر نواحی پوست ایجاد کند. قارچی به نام Malassezia Trusted Source ممکن است باعث درماتیت سبورئیک مزمن شود. این قارچ در سبوم چرب پوست زندگی می‌کند و ممکن است به دلیل واکنش ضعیف سیستم ایمنی بدن تکثیر شود. این بیماری می‌تواند منجر به بروز علائم مزمن شود. به همین دلیل لازم است که در صورت ابتلا به این قارچ، درمان شوره ابرو سریع‌‎تر اتفاق افتد.

درماتیت تماسی

درماتیت تماسی یک نوع واکنش پوست است که به دلیل وجود یک آلرژن یا محرک ایجاد می‌شود. پوست ممکن است به مواد تشکیل دهنده محصولاتی مانند شامپو یا نرم کننده، محصولات آرایشی یا مواد شوینده‌ای که فرد برای تمیز کردن کلاه یا روسری خود استفاده می‌کند، واکنش نشان دهد.

درماتیت تماسی می‌تواند باعث ایجاد بثورات خارش‌دار و تحریک کننده در نواحی مختلفی از پوست شود. پوست نیز به دنبال این اتفاق پوسته پوسته شده و شوره سر به وجود می‌آید. اگر بعد از استفاده از هر نوع محصول مراقبتی جدید، شوره مشاهده کردید مصرف را متوقف کرده و با یک متخصص پوست مشورت کنید تا از نظر وجود هرگونه آلرژن سنجیده شوید.

خشکی پوست

ممکن است فردی خشکی پوست را با شوره مژه و ابرو یا سر اشتباه بگیرد. افرادی که در مناطق سردسیر زندگی می‌کنند ممکن است پوستشان به شدت خشک شود و این علائم در آن‌ها تشدید شود. راه حل پیشنهادی در مرحله اول مرطوب نگه داشتن مرتب پوست به کمک کرم‌های مرطوب کننده است.

اگزما

اگزما یک بیماری مزمن پوستی است که باعث التهاب و ایجاد لک‌های پوستی خواهد شد. این عارضه ممکن است علائمی را در نزدیکی ابرو ایجاد کند که شوره ابرو نامیده می‌شوند.

پسوریازیس

پسوریازیس حاصل پاسخ ایمنی بدن است که باعث سرعت یافتن تولید سلول‌های پوستی جدید می‌شود. این عارضه منجر به شوره ابرو، شوره مو، خارش پوست و ایجاد لک‌های پوستی خواهد شد.

شوره ابرو و مژه
شوره ابرو و مژه

درمان شوره ابرو

بسته به شدت و نوع شوره مژه و ابرو، روش‌های درمانی متفاوتی بر روی فرد اثر خواهد کرد. ما هم در این مقاله به انواع روش‌های درمان شوره ابرو و معرفی داروی درمان شوره ابرو پرداخته‌ایم. این روش‌های درمانی عبارتند از:

درمان‌های بدون نسخه شوره ابرو

محصولات بدون نسخه که به OTC معروف هستند یک درمان اولیه برای تمام انواع شوره سر، از جمله شوره ابرو به حساب می‌آیند. مثالی از این محصولات، شامپو ضد شوره است. موادی مانند سولفید سلنیوم و کتوکونازول که در برخی از محصولات استفاده می‌شوند ممکن است در برخی موارد به شوره سر و علل زمینه‌ای آن مانند افزایش چربی یا رشد بیش از حد قارچ کمک کنند.

برخی دیگر از مواد بالقوه مفید برای کاهش چربی و جلوگیری از رشد قارچ عبارتند از:

  • صابون قیر
  • اسید سالیسیلیک
  • گوگرد
  • سولفاستامید

برای رفع درماتیت تماسی، استفاده از کرم ضد خارش OTC یا داروی آنتی هیستامین توصیه می‌شود که سبب تسکین علائم یا جلوگیری از تحریک و خارش خواهد شد.

درمان‌های پزشکی شوره ابرو

در برخی موارد، ممکن است که فرد برای درمان، به دارویی قوی‌تر نیاز داشته باشد. برای مثال اگر گزینه‌های ضد شوره OTC منجر به بهبودی نشد، بهتر است برای راه حل قوی‌تر به متخصص پوست مراجعه کنید. ممکن است پزشک شامپوهای حاوی ترکیباتی مانند کتوکونازول منبع معتبر یا سولفید سلنیوم را توصیه کند که مشابه نسخه‌های OTC هستند؛ اما با قدرت و تاثیر بسیار بالاتر.

درمان خانگی شوره ابرو

برخی از درمان‌های خانگی ممکن است به درمان شوره ابرو در حالت خفیف کمک کنند اما در رابطه با نوع شدید آن ممکن است نیاز به مراجعه به پزشک و درمان‌های تخصصی‌تر باشد. دقت کنید که در داروهای طبیعی نیز امکان بروز حساسیت وجود دارد و به همین دلیل لازم است که پیش از مصرف دارو در سطح وسیع، آن را در ناحیه کوچکی امتحان کنید تا از عدم بروز حساسیت مطمئن شوید. برای موارد خفیف خشکی پوست نیز، روغن‌های طبیعی مانند نارگیل، آووکادو یا روغن جوجوبا کمک زیادی به رطوبت رسانی به پوست خواهند کرد.

روغن درخت چای یک اسانس در دسترس با برخی خواص دارویی است. در واقع، یک مطالعه نشان می‌دهد که روغن درخت چای دارای خواص ضد قارچی و آنتی اکسیدانی قوی است. قبل از مصرف باید توجه کنید که روغن رقیق شده باشد و هنگام استفاده از روغن درخت چای، مراقب چشم و نقاط اطراف آن باشید. در صورتی که از مناسب بودن این داروی گیاهی مطمئن نیستید، بهتر است پیش از مصرف آن با یک متخصص پوست مشورت کنید.

عوارض ابتلا به شوره ابرو

سبورئیک (هرنوع ضایعه پوستی که در نقطه‌ای از بدن که چربی بیشتری دارد بروز می‌کند.) می‌تواند برای برخی افراد یک مشکل مزمن و عود کننده باشد. بدون به کارگیری درمان مناسب، ممکن است کنترل علائم شوره ابرو دشوارتر یا بدتر شود.

همچنین، ممکن است برخی عوارض طولانی مدت مانند زخم ناشی از یک واکنش شدید در این ناحیه وجود داشته باشد. به دنبال ابتلا به شوره ابرو، بسته به مشکل زمینه‌ای و نحوه تأثیر آن بر فولیکول‌های مو، ممکن است فرد مقداری از موی خود را از دست بدهد یا به مرور زمان و بر اثر خالی شدن ابروها، ابروها شکل نازکی به خود بگیرند.

آیا شوره ابرو باعث ریزش ابرو می‌شود؟

می‌خواهیم این ابهام را برطرف کنیم که آیا شوره ابرو و ریزش ابرو ارتباطی با یکدیگر دارند؟ ممکن است که درماتیت سبوروئیک به خودی خود منجر به ریزش ابروها نشود. اما با توجه به اینکه نواحی آسیب دیده دچار خارش شدید خواهند شد، به مرور زمان احتمال آسیب رسیدن به فولیکول‌های مو و خالی شدن ابرو در اثر خارش مداوم وجود دارد. فولیکول‌های مو، کیسه مانند و بسیار کوچک هستند. این کیسه‌ها در زیر پوست شما وجود داشته و موها از درون آن‌ها رشد می‌کنند. علاوه بر این، التهاب پوست، مانند اگزما یا پسوریازیس نیز ممکن است بر موهای شما تأثیر منفی بگذارد.

روش های درمان شوره ابرو به کمک محصولات مراقبتی

استفاده از شامپوی ضد شوره

شست‌وشوی به موقع و کافی ابرو با همان شامپوهای مخصوص رفع شوره سر، برای کاهش شوره سر کفایت می‌کند. استفاده از این شامپو به جای استفاده از ژل‌های شست‌وسوی صورت موثر بوده و می‌تواند تاثیر بسیار بالایی بر رفع شوره ابرو و مژه شما داشته باشد.

مصرف سرکه سیب

سرکه سیب ماده طبیعی معجزه آسایی است که در بسیاری از موارد به کمک افراد می‌آید. برخی از پزشکان توصیه می‌کنند که از سرکه سیب به عنوان یک تونر برای ابرو و به عنوان یک راه وثر برای درمان شوره ابرو استفاده کنید. بعد از روتین معمول پاکسازی پوست عصرانه‌ و بعد از پاک کردن تمام آرایش و خشک شدن پوستتان، یک قطره سرکه سیب را روی پنبه‌ای مرطوب شده بزنید. می‌توانید برای اینکار از قطره چکان هم استفاده کنید. پس از آن هم به سادگی پنبه را با یک حرکت روی ابروهای خود بکشید. این درمان را می‌توان یک یا دو بار در هفته استفاده کرد و از آنجایی که سرکه سیب با آب رقیق می‌شود، پس از آن نیازی به شست‌وشو نیست. اما لازم است که مراقب چشمانتان باشید.

شست‌وشوی مکرر صورت

شستن مکرر صورت، مخمرها را از بین می‌برد. این اتفاق به جلوگیری از تحریک ابروها کمک کرده و پوست اضافی، کثیفی و سایر ناخالصی‌هایی که در طول روز در پوست شما جمع می‌شوند را پاک می‌کند.

با این حال مراقب باشید که شست‌وشوی صورتتان بیش از حد نشود. بسیاری از صابون‌ها قلیایی هستند و از آنجایی که پوست صورت دوست دارد اسیدی باشد، شست‌وشوی بیش از حد می‌تواند منجر به تغییر Ph، تحریک پوست و در نهایت بروز جوش شود. دو بار در روز شستن صورت کافیست. اگر ورزش می‌کنید، این تعداد را به سه بار در طول شبانه روز افزایش دهید.

مصرف پاک‎‌کننده آکنه

پاک‌کننده‌های مورد استفاده برای درمان آکنه می‌توانند برای درمان شوره ابرو نیز استفاده شوند.

مصرف لایه‌بردار ملایم

از یک لایه‌بردار ملایم برای پوستتان استفاده کنید. در انتخاب این لایه‌بردار نیز به مناسب بودن آن برای نوع پوستتان دقت کنید.

پاکسازی صورت با روغن

برخی پزشکان  توصیه می‌کنند از چند قطره روغن ملایم مانند درخت چای در شب استفاده کنید تا پوسته‌های ناشی از شوره از بین بروند. روغن درخت چای دارای برخی خواص آنتی اکسیدانی است و می‌تواند به آبرسانی خشکی پوست نیز کمک کند.

مصرف کرم هیدروکورتیزون

کرم ضد خارش هیدروکورتیزون پوست‌های تحریک شده و ملتهب را تسکین می‌دهد و می‌تواند گزینه درمانی خوبی برای از بین بردن شوره ابرو و تسکین التهاب و خارش باشد.



روش‌های جلوگیری از شوره ابرو

شاید نتوان از بروز شوره ابرو به موقع جلوگیری کرد. با این حال با رعایت برخی از موارد می‌توان احتمال بروز شوره ابرو را در افراد کاهش داد تا بعدا درگیر پیدا کردن راه درمان شوره ابرو نشد. این موارد عبارتند از:

  • آبرسانی به پوست با استفاده از مرطوب کننده صورت
  • استفاده از کرم ضد آفتاب برای محافظت از پوست در برابر اشعه خورشید
  • پیگیری و تشخیص به موقع آلرژن‌ها
  • عدم لمس قسمت درگیر

زمان مناسب برای مراجعه به پزشک در صورت درمان نشدن شوره ابرو

اگر نگران علائمی مانند شوره ابرو هستید و یا به آن دچار شد‌ه‌اید، یا در صورتی که درمان شوره ابرو به روش خانگی و حتی داروهای بدون نسخه هم برای شما موثر نبوده‌اند، باید به پزشک یا متخصص پوست مراجعه کنید. تشخیص به موقع این مشکل به جلوگیری از عواقب احتمالی به شما کمک خواهد کرد.

مطالب مشابه

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش